Hvorfor ta ferien i en pick-up

Pickup har fått både et ufortjent rykte som bensinsluker og ugunstig på norske veier, men egentlig er den utmerket som transportmiddel på Norgesferien. Spesielt om man er to som skal dele en sommer med sol og opplevelser over hele landet.

En pickup bruker i gjennomsnitt 1,2l/m, men det blir ikke så dyrt når man kan bruke den som både spisebord og overnatting. Dessuten fins det i dag mange pickuper som går på elektrisitet, og da kan man stryke den utgiften også. Pickup er din sjanse om du skal oppleve Norge på langs.

Sitt høyt og komfortabelt

En pickup er behagelig å kjøre. Man sitter høyt og har full kontroll på veien. Det er ikke så mye som skal til for å få den gode følelsen. Her slipper man å strekke seg for å få ta i hurtigmaten i drive-through eller streve for å komme seg ut av setet.

Man er konge på veien, og når man kommer fram kan man være klovn. Sjekk ut antrekkene på partyking.no for sommerfesten som aldri vil ta slutt.

Last sykler og kanoer

En pickup har stort lasteplan. Vil man ha med seg BMX-syklene eller en kano, kan man bare bruke feste-krokene som følger med bilen. All annen bagasje kan også pakkes på lasteplanen. Fest en duk til planet, og alt er sikret for vær og vind.

Lasteplanet har flere bruksområder. Dersom man vil leve i ett med naturen, kan man gjøre lasteplanet om til seng. Her handler det om å bruke fantasien når man skal velge en sommerferie litt utenom det vanlige. For friluftsmennesker er pickupen perfekt, da den også kommer frem overalt med sin 4WD og mønster-dype dekk.

Elektrisk pick-up

Det er ikke lenger en utopi, men et faktum. Flere av de store pickup produsentene har nå gjort lovnadene til virkelighet. Og da kan du reise miljøvennlig i sommer også. Det er jo ladestasjoner nesten overalt, så husk å lade når du likevel skal stoppe. Elektriske pickuper har vanligvis en rekkevidde på 300 kilometer, altså 4-5 timers kjøring. Akkurat passe mellomrom til å få seg en matbit eller se på nye attraksjoner.

Tilbake til lasteplanet. Det kan også bygges om til et dansegulv. Perfekt for de små nattetimene når man har funnet det rette stedet å campe. Flere og flere drar på campingferie nå, og derfor bugner det av bedre tilbud. Det skal litt til for å bli campingplassens partykonger, men med pickup blir det hele bra. Uten alkohol selvfølgelig ingen kjøring.

Løfte og trekke

Pickupen har som regel en vinsj. Denne kan man trekke og løfte ting med også. Det kan komme til god hjelp om man skulle ha behov for å trekke noen ut av gjørma eller opp en bratt skråning. Perfekt for folk i farta, men også de som er på ferie. Man vet jo aldri hva som hender, så bruk heller pickupen på turen i år. Så er det bare å ta ned syklene for å kjøre landets beste løyper.

Legg att eit svar

Your email address will not be published.