Ladeboks gir smartere lading

Å kunne slippe å måtte gå tom for strøm i elbilen er greit å slippe. Den dag i dag så er det mulig å installere ladeboks til elbil hjemme. Dette byr på flere fordeler til deg som eier en elektrisk bil eller tre. Enda bedre er det jo når du selv enkelt kan installere dette på egenhånd og uten en elektriker. Det medfølger tilgang på smartteknologi hvor elbilen lader når strømprisene er på det laveste. Nå er det jo slik at strømprisene vil variere hele døgnet. God planlegging gir smartere strømhandel. Det vil si at laderen gjerne ikke lader når den kobles til bilen, men gjerne på et senere tidspunkt. Via en app på mobilen, så har du hele oversikten over lading. Du kan bytte mellom rask lading eller smart lading via mobilen eller ved å berøre ladeboksen.

Overvåk strømforbruket via hovedsikringen

Installerer du en pulsmåler i hjemmet, så kan du enkelt følge med på strømforbruket i sanntid fra din egen smarttelefon. Videre så byr ladeboksen på lastbalansering ved at boksen som kobles til sikringsskapet leses av annethvert sekund med internett-kobling. Da vil du blant annet holde oversikten av hovedsikringen, slik at den ikke blir overbelastet. Nærmer maksbelastningen seg så vil appen som er tilknyttet ladeboksen senke ladehastigheten. Når totalforbruket reduseres, økes ladehastigheten seg opp igjen. En ekstra fordel er at du enkelt kan installere det selv i sikringsskapet.

Smartere design

Det fine med en ladeboks er at flesteparten er designet slik at de passer fint til huset og kan matche bilen du kjører. Noen leverandører har ladebokser i flere farger. Med innebygd belysning så får du indikert statusen og har en integrert berøringssensor under skallet slik at den umiddelbart starter opp ladingen etter berøring. En touchsensor kan ha funksjonen til å få byttet mellom smartlading eller raskere lading. Står LED-stripen på, så pågår ladingen. Det kan til og med være mulig å låse ladekabelen ved behov via tilknyttet app. Ladeboksene sørger for trygg lading i hjem og har innebygd jordfeilvern. Noen bokser kan monteres både utendørs og på innsiden av en garasje dersom de er designet for å tåle norsk klima. Selv om du har en smartlader, så betyr det ikke at den stopper å lade dersom internett-koblingen detter ut. Ladingen vil fortsette som vanlig og det vil være mulig å slå av ladingen etter behov. Antall ladere som kan tilkobles varierer, men er vanlig med å kunne koble til tre ladere i samme tilkobling. Det finnes også integrasjon ved å koble Tesla-bilen med smart ladingen.

Legg att eit svar

Your email address will not be published.