Volvo-lastebil blir japansk

Som mange sikkert allerede vet, har privatbildivisjonen i Volvo allerede blitt tatt over av det kinesiske selskapet Geely. De har allerede tatt med seg mye av teknologien til Kina, der de skal lage Volvo-lignende biler med andre merkenavn, som skal være svært billige og bare selges på nett. Nå viser det seg at også lastebilene til Volvo er på vei til Asia, nærmere bestemt til Japan og det store konglomeratet Isuzu.

UD Trucks

Avdelingen av Volvo som det er snakk om, er det som heter UD Trucks. Dette er en del av Volvo som har slitt med konkurransedyktighet og lønnsomhet, men japanerne mener tydeligvis de kan få mer ut av avdelingens potensial. UD Trucks har imidlertid en såpass høy andel på dette markedet i Japan at Isuzu også må forsvare seg mot anklager som går ut på at de forsøker å få monopol.

Det er nemlig et problem, velkjent fra bilhistorien, at de største produsentene prøver å sette vanlige markedsmekanismer ut av spill ved å få så stor markedsandel at de kan gjøre som de vil. Nå må myndighetene i Japan vurdere om det er en fare for at Isuzu kan prøve seg på dette.

Legg att eit svar

Your email address will not be published.