Russisk bilindustri

Den russiske bilindustrien med sine Lada-er var lenge både berømt og beryktet i Vesten, men etter den kalde krigen har vi ikke hørt så mye om russisk bilindustri. Nå ønsker forsvarsprodusenten Kalasjnikov å gjøre noe med dette, ved å lansere en elbil som skal konkurrere med Tesla og de japanske og amerikanske gigantene.

CV-1

Navnet på den nye modellen er CV-1, og våpenfabrikken presenterer dette som en slags superbil basert på helt spesielle innovasjoner som skal bidra til en enorm topphastighet. Imidlertid er ikke rekkevidden like imponerende, ikke en gang 400 kilometer kan de love oss. Det spørs om det kan få norske bilkjøpere til å endre sine vaner i noen særlig grad.

Kalasjnikov er relativt sparsomme med opplysninger om bilen så langt, men karakteriserer den selv som en elektrisk superbil, med «banebrytende teknologi». CV-1 skal være svært rask, men rekkevidden er relativt begrenset.

Så er det da også mye som tyder på at CV-1 først og fremst er rettet mot det russiske markedet, tydelig inspirert som den er av kultklassikeren Izh Kombi som er legendarisk i Russland, men heller ukjent i utlandet. Uansett er dette noe nytt og spennende fra russisk hold, og det blir interessant å se om bilen finner veien til Norge.

Legg att eit svar

Your email address will not be published.