Indiske biler til Norge?

India er et av landene i verden med høyest økonomisk vekst, og blant de store økonomiene er det bare Kina som kan vise til noe av det samme når det gjelder vekstrate. Mens India er kjent for IT-support og kundeservice, er det kanskje ikke så mange som forbinder India med bil. Men også på dette området finnes det store indiske selskaper med hårete ambisjoner.

Tata


Tata er et av verdens største konsern, med virksomhet innen en lang rekke industrielle sektorer. Blant annet har dette indiske konglomeratet kjøpt opp to britiske nasjonale ikoner som Jaguar og Land Rover, i tillegg til at de har lansert en superbillig personbil kalt Nano.

Nå forsøker inderne også å få en fot innenfor i elbilsegmentet, med en modell som kalles EVision. Dette er en bil som også forsøker å løfte indiske biler designmessig, med en design som noen vil si minner påfallende om en Tesla. Kanskje blir denne bilen den første indiske bilen på norske veier? Et tidligere forsøk på å få inn en indisk varebil lyktes ikke, men med norske kunders smak for elbiler kan dette være nøkkelen til et slikt gjennombrudd.

Legg att eit svar

Your email address will not be published.