Bilindustri i Sentral- og Øst-Europa

De siste årene har det vært en virkelig boom i bilindustrien i Sentral- og Øst-Europa, i land som Ungarn, Tsjekkia, Slovakia og Polen. Stadig flere bilprodusenter bygger fabrikker i disse områdene for å utnytte de konkurransefortrinnene de finner i øst. Veksten i bilindustrien har igjen vært med på å drive den økonomiske veksten i disse landene. I dag er også disse landene med på å bygge de nye elektriske og smarte bilene for fremtiden.

Alle skal med

Interessen for å investere i Øst-Europa synes ikke å ta slutt. Ikke bare er de store tyske produsentene som Mercedes-Benz og Audi for lengst til stede, men også asiatiske selskaper, inkludert de koreanske gigantene Kia og Hyundai. Gode betingelser for hele varekjeden, høyt utdanningsnivå, sentral geografisk plassering og relativt lavt kostnadsnivå er med på å forklare mye av suksessen. Samtidig er det selvfølgelig også viktig at regionen består av EU-land med høy grad av politisk og økonomisk stabilitet og forutsigbarhet, som danner gode rammer for produksjonen.

Et område som er særlig attraktivt for investorer er lengst vest i Ungarn, mot grensen til Østerrike. Her har Mercedes og Audi funnet fantastiske produksjonsforhold, og med det bidratt stort til sterk vekst i regionens økonomi.

Legg att eit svar

Your email address will not be published.