Hybrid biler som alle vil ha

Er det litt vanskelig å tenke på at man må skaffe seg en el-bil som ikke lager en eneste lyd? Eller syns du bil med forbrenningsmotor ikke hører hjemme i 2020? Hva med en hybrid?

Begrepet hybrid biler brukes om biler som går både på batterier og som har en bensinmotor. De ladbare også kalt plug-in biler hvor batteriene kan lades uavhengig av kjøring og ikke ladbare hvor batteriene bare lades ved bruk av motoren.

Ladbare hybrider

I en ladbar hybrid lades batteriene på samme måte som i en elbil. Når energien i batteriet er brukt opp, slår bilen automatisk over til bruk av fossilt drivstoff. Med skikkelig gulv i bilen vil man holde seg tørr på beina også.

Disse kalles vanligvis med en fellesbetegnelse PHEV.

Ikke-ladbar hybrid

I en ikke ladbar hybrid kan ikke batteriene lades med strøm som tilføres utenfra. Batteriene lades bare med en energien bilen selv produserer.

Fordelen med hybridbiler er at en kan kjøre småturer elektrisk, mens man kan kjøre på langtur uten å bekymre seg om batterienes rekkevidde, da drivstoff motoren tar over driften når batteriene er utladet. Dette gir stor fleksibilitet og kan redusere kostnader og spare miljøet.

Andre fordeler:

  • Rimelig i innkjøp og bruk
  • Mange bilprodusenter lager hybrider

Hybridbiler har imidlertid også noen ulemper. For det første blir de gjerne tunge på grunn av batteriene noe som innebærer høyere drivstoff forbruk når en ikke kjører på strøm. Batteriene innebærer også at det blir noe mindre plass innvendig.

Legg att eit svar

Your email address will not be published.